Ryhmävierailun ohjelma

Tutustuminen Pokrovaan alkaa kirkkoon tutustumisella, kokoontuminen tapahtuu kirkon edessä etukäteen sovittuna ajankohtana ja voitte astua suoraan kirkkoon sisälle saapuessanne. Jos olette etuajassa olkaa ystävällisiä ja soittakaa numeroomme niin voimme aloittaa aikaisemminkin. Kirkkoon ja puutarhaan tutustuminen kestää hieman vuodenajasta riippuen tunnin verran. Sovittaessa myös muu järjestely mahdollista.

Kirkkoon tutustumisen jälkeen siirrymme päärakennukseen Villa Dannebrogiin puutarhan kautta. Päärakennus sijaitsee villilehmuskujan päässä mäen päällä. Veljestön ruokasali (trapesa) sijaitsee pääsisäänkäynnistä vasemmalla jossa on kolme pitkää ruokapöytää. Päärakennuksen ensimmäinen kerros on vieraskerros jossa sijaitsee myös muutamia vierashuoneita.

Ruokailun jälkeen on mahdollisuus vierailla pienessä putiikissa, jossa on veljestön itsensä kerättyjä, säilömiä, kuivattuja ja valmistettuja luonnontuotteita lehmuksenkukka-teestä, mehuista, sienisäilykkeistä erilaisiin hilloihin.

Sisäänpääsy vierailuissa 5 € / henkilö.
Vierailuajat ryhmille:
Saapumiset lounasvierailuille klo 11.00 ja 13.30
Illallisryhmävierailuajat klo 17.00
Pokrovan portit sulkeutuvat klo 21.00
Vierailun kesto on n. 2,5 tuntia joten se kannattaa huomioida kuljetusta tilattaessa.


Avoinna

Olemme avoinna ryhmävierailuille 2.11.2016 saakka maanantaista lauantaihin. Sunnuntai on lepopäivä.
Kirkolliset juhlat saattavat rajoittaa tiettyjä vierailupäiviä.
Talvikauden vietämme hiljaiseloa, mutta ryhmävierailut alkavat taas 13. maaliskuuta 2017

Haluamme muistuttaa että vuonna 2017 pääsiäisaika alkaa meillä 16.4. ja kestää 40 vuorokautta 24.5. asti. Tämä siksi että ruokasalissamme teillä on mahdollista nähdä pääsiäiskoristelumme - lukemattomat pääsiäismunat jotka roikkuvat katosta.

8. toukokuuta - 24. toukokuuta 2017 välisenä klo 11 ruokailua varattaessa tulee ryhmäkoon olla poikkeuksellisesti vähintään 30 henkilöä

23.kesäkuuta - 25.heinäkuuta 2017 Pokrova viettää kesätaukoa ja kerää puutarhan ja metsän satoa sekä hoitaa aluetta.

Huomioitavaa vierailua suunniteltaessa:
Talvi- ja kevätaikana pyydämme varovaisuutta liikkuessanne pihamaalla, ottaen huomioon keliolosuhteet. Kuumana aikana on matkaajien syytä ottaa juotavaa mukaan.
Henkilökohtainen matkavakuutus on syytä aina olla voimassa.

Kirkon käyttäytymissäännöt:
Kirkossa voi ottaa istumapaikan, joten tulkaa rohkeasti peremmälle. Pukeutumisessa noudatetaan varsinkin kesäaikana seuraavaa: paitojen tulee olla vähintään puolihihaisia ja hameiden polvipituisia. Päähinettä voi käyttää naiset ja kirkolliset henkilöt joille sen käyttö on siunattu.
Kirkossa voi ostaa tuohuksia ja asettaa ne haluamansa ikonin eteen, sytytämme tuohukset seuraavassa palveluksessa.


Ruokailu

Kunnioitamme itsevalmistettua ruokaa – valmistamme sen Teille

Borssimenu

Lohimenu

26 €

Lohta moskovalaiseen tapaan, tilli-smetanakastiketta,
Pokrovan makea kahvileipä ja kahvi/tee

Menu 3-ruokalajia

37 €

Herkkutattikeitto,
samettisen pehmeä smetanainen keitto,
Lohta moskovalaiseen tapaan, tilli-smetanakastiketta,
Pokrovan makea kahvileipä ja kahvi/tee

20 €

Borssikeittoa, smetanaa ja kaalipiirakka,
Pokrovan makea kahvileipä ja kahvi/tee

Pozarskymenu

26 €

Pozarskyn kyljykset, muhennettua perunaa,
Pokrovan makea kahvileipä ja kahvi/tee

Kahvimenu

10 €

Pokrovan makeakahvileipä, kahvi tai tee
Peruutukset:
Peruutusehtoja sovelletaan seuraavasti jos ei muuta sovita. Tilaus voidaan kuluitta peruuttaa 28 vrk ennen matkan alkua. Jos peruutus tapahtuu 27 – 14 vrk. ennen tilauksen alkua, veloitetaan peruutuskulut, enintään 25% tilauksen hinnasta. Jos peruutus tapahtuu 13 – 2 vrk. ennen tilauksen alkua, veloitetaan peruutuskuluina 75% tilauksen hinnasta. Jos tilaus peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilauksen alkua on laskuttajalla oikeus periä koko tilauksen hinta.

Laskutustapa:
Laskutustapa tulee ilmoittaa etukäteen tilausta vahvistettaessa. Laskutus tapahtuu vahvistetun henkilömäärän mukaan jos ryhmäkoko on ilmoitettua pienempi, vähintään kuitenkin 20 henkilön mukaan.
Laskuttaja: Garmon Oy, Elfvinginkuja 11, 02420 Jorvas,
Y-tunnus: 0858091-9
Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi Pokrovaan!
Yllä oleviin menuihin kuluu talon mehu tai muu juoma. Vierailijat voivat tilata esim. pienen pullon (18.7cl) talon valko- tai punaviiniä hintaan 9,00 € .Trapesassamme on A-oikeudet. Viinistä tulee ilmoittaa etukäteen jotta voimme varautua tilauksiin.

Suosittelemme lämpimästi yllä olevia menuita ryhmällenne, minimiryhmäkoko tulee olla väh. 20 henkilöä, ruokasaliin mahtuu bussillinen ruokailijoita. Yli 30 henkilön ryhmässä 1 henkilö(esim. kuljettaja) ilmainen ja yli 50 henkilön ryhmässä 2 henkilöä ilmaiseksi. Koko ryhmälle menun tulee olla yhtenäinen, erikoisruokavalioissa 5 euron lisämaksu per ruokalaji (esim. gluteiiniton).

Laskutus muodostuu 5 vrk. ennen tapahtumapäivää vahvistetun lukumäärän mukaan. Huom! Muistakaa aina ilmoittaa muutoksista puhelimitse 5 vuorokauden jälkeen ! Minimilaskutus vähintään 20 hengen mukaan. Vierailun hinta muodostuu sisäänpääsymaksusta ja valitsemastanne menusta.Vahvistaessanne olkaa ystävällinen ja ilmoittakaa laskutusmuoto.

Ryhmävastaavan ”työkalupaketti”

Vierailuun tarvittava minimiryhmäkoko on 20 hlöä, maksimi ryhmäkoko 50 hlöä (maksimimäärässä on hieman joustoa mutta se täytyy tiedustella etukäteen)

Vierailu varataan sähköpostitse osoitteeseen pokrova@pokrova.fi
Varaukseen tulee saada vahvistettu vastaus.
Jos olette yhteydessä puhelimitse ja emme vastaa niin olemme varattuja mutta soitamme takaisin vapauduttuamme jos puhelinnumeronne ei ole salainen.

Ruokailuun valittu menu ilmoitettava kuukautta ennen saapumista, samoin alustava henkilömäärä. Menun tulee olla yhtenäinen koko ryhmälle. Viikkoa ennen saapumista ilmoitettava sähköpostitse lopullinen osallistujamäärä. Jos osallistuja määrässä tapahtuu muutoksia  (esim. sairastumisia) lähtöaamuna ilmoitetaan siitä puhelimitse numeroon 09-2211400. Muistakaa ilmoittaa kaikki ruokailijat niin kuljettaja kuin matkanjohtaja.

Ryhmäkoon ollessa vähintään 30 henkilöä niin on yksi ”vapaamatkustaja”, jonka voi itse päättää ja ryhmäkoon ollessa vähintään 50 henkilöä niin silloin on kaksi ”vapaamatkustajaa” esimerkiksi kuljettaja ja ryhmänjohtaja.

Kun olette varanneet haluamanne menun niin muistakaa ilmoittaa se osallistujille. Erikoisruokavaliot on myös ilmoitettava etukäteen samalla kun lopullinen henkilömäärä ilmoitetaan viikkoa ennen saapumista. Paikan päällä emme voi enää reagoida muutoksiin ruokavalion suhteen tai annoksien määrään.Valmistamme juuri sen määrän annoksia kun etukäteen on tilattu, toimimme tilausravintola periaatteella. Samalla ei tule tehtyä turhia annoksia ja ruokaa ei mene hukkaan. Tuotteemme ovat laktoosittomia. Kaikki tuotteemme valmistetaan paikan päällä meidän omasta toimesta omassa keittiössämme.

Saapuessanne päärakennukseen ryhmävastaavan tulee saapua ensimmäisten joukossa jotta voimme vielä tarkistaa että osallistuja määrä on sama kuin ilmoitettaessa. Ryhmävastaava voi myös samalla avustaa pöytiin ohjausta.
Pyörätuoleilla matkustavista on ilmoitettava etukäteen, rollaattorit voi jättää päärakennuksen ulkopuolelle (ottaen huomioon tietysti sääolosuhteen).

Päärakennukseen on nousua ja seitsemän rappusta, joten matkalle osallistuvan tulee miettiä omaa kuntoa tai sitten hankkia mukaan avustaja. Samoin pyörätuolilla matkaavan tulee ottaa mukaan avustaja joka auttaa päärakennukseen pääsemisessä.

Päärakennuksessa on kaksi toilettia ja kirkossa yksi (heti eteisessä oikealla).

Vierailua varattaessa tulee ilmoittaa maksaja ja jos kysymyksessä on yritys tai yhdistys niin Y-tunnus, laskutusosoite (myös sähköpostiosoite käy). Verkkolaskutus on myös mahdollista meillä. Ryhmävastaavan tulee kerätä osallistujilta maksu etukäteen jos maksu suoritetaan käteisellä. Tämän vuoksi on tärkeä ilmoittaa tarkka osallistujamäärä jotta kuitin voi kirjoittaa juuri oikealle summalle.
Emme ota vastuuta etukäteen tilattujen ruokailijoiden poisjäänneistä vaan laskutamme tilattujen tuotteiden mukaan.
Maksuaika on laskutuksessa 7 vuorokautta.
Korttimaksaminen ei ole mahdollista, myymälässä on käteismaksu.

Viinin maksamisen ruokailun yhteydessä voi suorittaa käteisellä tai se voidaan lisätä laskutukseen.
Kirkon vieressä on parkkipaikka johon bussi voi pysäköidä tai jos saavutte henkilöautoilla niin autoja voi pysäköidä kahteen riviin.

Toivomme että huomioitte naapurimme ja ajotie jää vapaaksi. Noudattakaa liikennemerkkejä. Kuljetusyritysten tulee opastaa kuljettajia niin ettei turhaa tyhjäkäyntiä ole. Täytyy myös muistaa että ajoväylät tulee olla vapaat hälytysajoneuvoja varten.

Ryhmävastaavan tulee huomioida matkalle lähdettäessä osallistujien kunto ja varautua niin että joukossa on henkilö tai henkilöitä jotka osaavat toimia sairaskohtauksen sattuessa. Osallistujan on itse myös arvioitava oma kunto ennen lopullisen päätöksen tekoa osallistuuko matkaan.
Hätäkeskukseen soitettaessa heillä on meidän koordinaatit ( Luostari, Pokrovan Luostari, Elfvinginkuja 11, Jorvas, Kirkkonummi)

Ostettavat tuotteet
Ryhmän on mahdollista ilmoittaa halukkuutensa ostaa lämpimäisiä (kaalipiirakoita tai Pokrovan omaa leipää) tai pakastettua borssikeittoa (litran astioissa). Voitte jopa kerätä etukäteistilauksen jos haluatte ja toimittaa sen meille viikkoa ennen saapumistanne samalla kun teette lopullisen vahvistuksen. Myös nämä tuotteet ovat laktoosittomia. Gluteiinittomia tuotteita ei ole toistaiseksi saatavana mukaan ostettavaksi. Jos ryhmä on tilannut borssikeittomenun lounaaksi niin silloin teemme piirakoita ja muissa aterioissa teemme omaa leipää mukaan ostettavaksi. Muistutamme että jos normaaliin toimintaamme tulee muutoksia niin pidätämme oikeudet etukäteistilauksiin. ( esimerkiksi sairastapaus ) Toivottavasti ymmärrätte asemamme sillä yhteisömme on varsin pieni.

Valokuvaus
Valokuvaus ei ole sallittua kirkossa, muualla valokuvaus on sallittua, niin puutarhassa kuin päärakennuksessa. Myynnissä on esite jossa kirkosta on kuvia ja historiikki. Toivomme kuitenkin hienotunteisuutta henkilöitä kuvattaessa. Kuvia ladattaessa sähköisiin medioihin on syytä muistaa että sijaintitietoja ei kannata jakaa. Näin estämme mahdolliset ilkivalta tapaukset tulevaisuudessa.

Valtakunnallinen puutarhapäivä su 7.8.2016 klo 12-18

LUE LISÄÄ

Tervetuloa Jumalanpalvelukseen
Pokrovaan!

PALVELUSAIKATAULU