Pokrovan kirkko ja ortodoksinen veljesyhteisö

 

Palmusunnuntaimyyjäiset

 

24.3.2013 klo 13-15

 

Kristuksen ylösnousemisen juhlan ja

Suuren viikon tuotteita Pokrovasta,

 

Pokrovan veljestöllä on ilo ilmoittaa että jälleen on mahdollista tilata seuraavia tuotteita:

viimeiselle paastoviikolle:

borssikeittoa 8 € litra

kaalipiirakoita 1,30 € / kpl

tattitattaripasteijoita 2,50 € / kpl

lohipasteijoita 2,50 € / kpl

 

sekä pääsiäiseksi:

 

pashaa 200g rasia 10 €

baba 7 €, (sopii useammalle henkilölle)

kulitsa 10 € (sopii useammalle henkilölle)

omenatorttu 1/4 osa pala 8 €

 

Tänä vuonna emme valmista hirveästi ylimääräisiä tuotteita joten varaamalla varmistat saatavuuden.

 

Kaikki tuotteet ovat itse käsin valmistettuja. Lisäksi pikkuleipiä sekä muita

Pokrovan tuotteita,

esim. kuivattuja tatteja, hilloja, lehmuksenkukkateetä jne.

Myyjäisten tuotto kohdistetaan kirkkomme kattomaalauksien jatkamiseen ja lämmitysjärjestelmän kustannukseen.

.

Tilaukset pyydämme lähettämään 11.3.-17.3.2013 välisenä aikana sähköpostitse osoitteeseen

pokrova(at)pokrova.fi.

Pyydämme tarkastamaan että olette saaneet tilaukseenne vahvistuksen takaisin sähköpostiinne, kiitos!

 

Pyydämme että autolla saapuvat ottaisivat huomioon naapuruston ja eivät tukkisi kulkuväyliä. Lisää paikoitustilaa on Jorvaksen seisakkeella sekä ”vanhalla liikennemerkki” varastolla ennen Pokrovaa masalantiellä.

 

Tilaisuudesta;

Tilaamalla tuotteet etukäteen varmistat haluamasi tuotteiden saatavuuden. Teemme luonnollisesti tuotteita vapaaseen myyntiin, mutta tänä vuonna emme valmista kaikkia tuotteita tolkuttomasti vaan keskitymme ennakkotilauksiin jotta myymättä ei jäisi tuotteita kuten viime vuonna, mutta joudumme organisoimaan tilaisuuden niin että se joutuisi mahdollisimman jouhevasti. Jokaisessa tapahtumassa on suuri joukko auttamassa meitä ja kun tuotteet ovat käsintehtyjä ja talkoolaiset auttavat tapahtuman järjestämisessä täytyy muistaa että aina saattaa sattua inhimillisiä virheitä. Pyydämme etukäteen anteeksi jos sellaista sattuisi sattumaan mutta olemme ottaneet opiksemme edellisistä tapahtumista ja pyrimme täydellisyyteen.

Toivommekin teiltä myös selkeyttä tilauksiin, sähköpostitse tilattuihin tilauksiin tulee saada vahvistus, paikalle saapuessa on noudettavat tuotteet varattu eri pisteeseen aakkosjärjestyksessä. Vapaassa myynnissä olevat tuotteet ovat täten helppo valita kun tilatut tuotteet voi noutaa sen jälkeen. Toivomme teiltä kärsivällisyyttä sillä alueella on paljon vierailijoita. Pakkaamme tilatut tuotteet valmiiksi jolloin nouto on sujuvaa mutta tarkistakaa että tilatut tuotteet ovat kaikki mukana sillä kasseja saattaa olla varattuna teille useita.

Kiitos etukäteen! Foma

Pasha

 

Pasha on valmistettu rahkasta, voista, kermasta, kananmunista, sokerista ja vaniljasta. Pokrovan rahka on keittämätöntä. Pasha käytetään nk. levitteenä pikkuleipien, risotkojen tai kulitsan päällä. Kukaan ei kiellä sen laittamista myöskään baba siivun päälle. Pääasia on että kaikki maitotaloustuotteet joita paastossa ei käytetty voidaan hyödyntää. Joten kaikki pääsiäistuotteet sisältävät laktoosia. Kuvassa ylinnä on pyramidin muotoiset pashat ovat yli reilusti yli kilon kokoisia pashoja.

Kulitsa

 

Kulitsa muistuttaa läheisesti pullaa joka Suomessa on leivottu pitkoksi, mutta kulitsasta on muodostunut hieman tiiviimpi leivonnainen joka leikataan ohuiksi viipaleiksi ja jonka päälle laitetaan pashaa. Yllä olevassa kuvassa kulitsa jää kahden pyramidimuotoisen pashan alapuolelle.

Baba

 

Baba on pehmeä, kostea leivonnainen joka on kostutettu rommilla ja sokerilla maustetulla liemellä. Baban oikeaoppinen leikkaaminen tapahtuu vaakasuoraan jolloin babasta leikataan ohuita kiekkoja ylhäältä alaspäin. Kuvassa Babat ovat värjättyjen kanamunien kummallakin puolin.

Risotkat eli Kroonit

 

Ovat valmistettu avotulella erillisillä valurautaisilla muoteiila ja taikina on maustettu kardemummalla. Kuvassa vasemmalla teelasin vieressä on kuvattu risotkoja joiden päälle voi levittää pashaa.